Legalizacija softverskih proizvoda

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Legalizacija se često kao pojam poistovećuje sa obavezom kupovine softvera,radi izbegavanja neprijatnosti sa Poreskom upravom. Zaboravlja se, međutim,  na osnovnu prednost korišećnja licenciranog softvera, a to je funkcionalnost i olakšani rad u poznatom okruženju.

„Piratski“ softver, često nepotpun, neažuran i bez adekvatne podrške, odgovoran je za mnoge probleme pri radu sa računarom. Najbolje je i najpovoljnije, u tom slučaju, jeste da na računarima imate legalan softver, pre svega operativni sistem koji ćete kupiti zajedno sa računarom, zatim  office paket po izboru (sa tradicionalnim programima word, excel , powerpoint, outlook i/ili u online verziji), kao i bezbednosno-antivirus korporativno rešenje.

Legalizacija operativnog sistema za korisnike koji koriste piratske verzije windows-a može se obaviti na dva načina:

 1. Kupovinom GGK paketa /Get Genuine Kit – podrazumeva nabavku konkretne verzije koju želite legalizovati i sadrži medij, nalepnicu i Ugovor o korišćenju licence. Na našem tržištu, može se naći u verzijama:
  1. GGK Win 7 Home Basic Win32 SerbLat
  2. GGK Win 7 Pro 32/64bit
  3. GGK Win 8.1 32/64 bit
  4. GGK Win Pro 8.1 32/64 bit
  5. GGK Win Home 10 32/64 bit
  6. GGK Win Pro 10 32/64 bit

Važno: GGK paketi nemaju pravo downgrade-a, što znači da na računaru morate imati instlarinu isključivo verziju koju ste i nabavili. GGK Windows 7 Home verzija namenjena je isključivo tržištu Srbije i postoji jedino kao 32bit-na verzija na srpskom jeziku. GGK paketi za Windows 7 prodaju se dok traju zalihe.

 1. Putem OLP ugovora – za sve one koji imaju 5 ili više takvih konfiguracija. U ovoj vrsti ponude nalazi se samo Win 10 PRO legalizacijski paket (uvek je najnovija verzija u ponudi), ali on pruža mogućnost downgrade-a na prethodne verzije Microsoft operativnih sistem. To znači da kupovinom WinPro 10 SNGL OLP NL Legalization GetGenuine paketa možete imati na računaru instaliran Win XP PRO, Vista Business, Win 7 ili 8.1 PRO operativni sistem. Licenca je elektronska, isporučuje se putem mejla, u vidu ugovora, koji ste u obavezi sačuvati uz račun, kao dokaz o posedovanju legalnog softvera.

NAPOMENA: operativni sistem legalizovan kroz OLP ugovor tretira se OEM softverom, što znači da je vezan za računari, i ne može se preneti na drugi hardver kad se postojeći rashoduje.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.