Početak ili kraj – prestanak podrške za Windows XP

10 Mar
2014

Protekle dve godine, s vremena na vreme, stizala su od Microsofta  upozorenja  da 08. aprila 2014. prestaje podrška za operativni sistem Windows XP koji uspešno koristi većina kompanija više od 10 godina. Prvi put kad se vest pojavila u javnosti, komentari su bili da ima još dosta vremena i ko će “sad” razmišljati o tome. Što je bilo daleko, približilo se, tako da “sad” stiže za manje od dva meseca… Šta zaista znači prestanak podrške za Windows XP? Mnogi naši korisnici su odmah pitali daOpširnije »

Office365 – godina prođe…

12 Feb
2014

Pre godinu dana sam u postu objavljenom na Positive blogu pričala o šetnji po oblacima te zagrebala po površini Office365 tematike. Pokušala sam da je učinim približnijom za naše korisnike i sve one koji prate naš blog – “Šetnja po oblacima – Office365″. Šta se dogodilo od februra 2013.godine? Da li se nešto promenilo? U poslednjem kvartalu prošle godine, u saradnji sa kancelarijom Microsoft-a, organizovali smo kampanju čiji je cilj bio približivanja Office-a 365 krajnjim korisnicima, kroz demoe, aktivne prezentacije, razgovore… Rezultati do kojih smoOpširnije »

Restart – promena načina razmišljanja

30 Dec
2013

17. decembra u Beogradu, u Sava centru, održana je konferencija Restart, u organizaciji Ministarstva privrede i više asocijacija i udruženja poslodavaca Srbije. Iz čiste radoznalosti prihvatio sam poziv da učestvujem na konferenciji, ne znajući šta da očekujem. Prvo prijatno  iznenadjenje bio je ogroman odziv privrednika, uglavnom privatnika, ali i predstavnika državnih preduzeća i  preduzeća u restruktuiranju.  Predstavnika sindikata nije bilo. Sala je naravno bila suviše mala da primi sve zainteresovane, ali je proširena i na kraju, našlo se mesta za preko 800 zainteresovanih (što sedenja,Opširnije »

Inovacije – Ključ opstanka

14 Oct
2013

Protekle nedelje učestvovao sam na seminaru, više radionici u kojoj su odabrane srpske firme predstavljale svoje nove, inovativne projekte. Cilj radionice bila je priprema prezentacije za potencijalne investitore. Trebalo je sa što manje reči, u kratkom vremenu objasniti, šta vi to nudite, zbog čega je to dobar projekta i na kraju ili pre svega, kako ćete od vaše inovacije zaraditi. Naravno, ukoliko imate kupce koji jasno vide prednosti vašeg rešenja, nije teško zamisliti da ćete biti u stanju da od toga ostvarite profit. Naravno, nije sveOpširnije »

Da li ste dovoljno zaštićeni?

27 Sep
2013

Jesenja kolekcija novih antivirus paketa čeka na Vas Pre samo nekoliko godina, u domaćinstvima jedva da se mogao videti jedan desktop računar, skromnih performansi – da se nađe, za internet i pisanje teksta. Malo „jači“ računari uglavnom su bili predmet interesovanja dece zbog zahtevnih igrica i teško da su se ostali ukućani (roditelji) mogli služiti tom konfiguracijom. Vremenom, sa ubrzanim tehnološkim napretkom, rasli su i „apetiti“ dece (a i roditelja) te danas možemo naći čitavu paletu – desktop, notebook, netbook, tablet i mobilnih uređaja –Opširnije »

Kako poslovati bez briga?

23 Sep
2013

Pitanje postavljeno u naslovu je jedno od onih „one million dollar“ pitanja i onaj ko zna odgovor je verovatno veoma bogat i uspešan. Postoji li uopšte mogućnost da se posluje bez briga, ako znamo da je za to, pored svega onoga što mi učinimo, bitno i da nas prati sreća, da je tržište na kome poslujemo uređeno i razvijeno i pre svega da je politička i bezbedonosna situacija stabilna. Nemam i nisam imao plan da u ovom tekstu pominjem politiku, ali to je nešto štoOpširnije »

1 od 2312345...1020...Kraj »

Početak ili kraj – prestanak podrške za Windows XP

Marketing | 10.10.2014.

windows-xp-izdvojena
Protekle dve godine, s vremena na vreme, stizala su od Microsofta  upozorenja  da 08. aprila 2014. prestaje podrška za operativni sistem Windows XP koji uspešno koristi većina kompanija više od...
Opširnije »

Office365 – godina prođe…

Poslovanje, Prodaja | 12.12.2014.

izdvojena-office365
Pre godinu dana sam u postu objavljenom na Positive blogu pričala o šetnji po oblacima te zagrebala po površini Office365 tematike. Pokušala sam da je učinim približnijom za naše korisnike i...
Opširnije »

Gde se nalazimo?

POSITIVE D.O.O.
21000 Novi Sad
Danila Kiša 5

Telefon: 021 472 03 88
Fax: 021 472 03 91

©2009 Sva prava zadržana. Proizveo HeadMade